Vesti
18.04.2024. 17:15
Beta

Džefri Hovenijer

"SAD se slaže sa stavom EU o zadržavanju građana Kosova na granicama Srbije"

Kosovo
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer je danas izjavio da se slaže sa portparolom Evropske unije Petrom Stanom koji je povodom zadržavanja u sredu građana Kosova na graničnim prelazima Srbije tražio poštovanje sporazuma o slobodi kretanja.

"Slažemo se sa EU, SAD takođe očekuju da će Srbija i Kosovo u potpunosti sprovesti sve obaveze postignute kroz dijalog" - rekao je američki ambasador.
 

Hovenijer je imao redovan nedeljni sastanak s predsednicom Kosova Vjosom Osmani. Rekao je da su razgovarali o niza pitanja, a "posebno reči o zadržavanju zamenika direktora (kosovske) policije Dejana Jankovića od strane Srbije".

Hovenier je izrazio zabrinutost zbog hapšenja Jankovića i izrazio nadu da će biti pušten što pre.

"Jankovića dobro poznaju američka ambasada i drugi. Zabrinuti smo ga poznajemo dugi niz godina, jer ulaže vreme i energiju za srpsku zajednicu i policiju, pomaže i obezbeđuje uspešnu integraciju policijskih snaga koje služe svim građanima Kosova, bez obzira na njihovu etničku pripadnost" - rekao je ambasador i naveo da je Janković "imao važnu ulogu i u obezbeđivanju objekata kulturnog nasleđa".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve