Šalja: Nemam nameru da podnesem ostavku, izabrali su me poslanici

Šalja: Nemam nameru da podnesem ostavku, izabrali su me poslanici

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Direktor sekretarijata Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine Naser Šalja izjavio je da nema nameru da podnese ostavku na tu funkciju, nakon što su predstavnici Velike Britanije i SAD napustili upravni odbor te agencije zbog, kako su naveli, nestručnosti Šalje.

Portal Kossev je preneo Šaljinu izjavu prištinskom dnevniku Koha u kojoj je naveo da poštuje mišljenje ambasadora, ali i da se ne slaže sa izjavama predstavnika SAD i Velike Britanije koje se odnose na njega.

“Spreman sam da se suočim sa svima koji daju neutemeljene izjave i bez ijednog argumenta, bilo na nacionalnom ili međunarodnom nivou, kada su u pitanju rezultati agencije pre i nakon što sam došao na tu funkciju”, naveo je Šalja dodajući da su ga na tu funkciju izabrali poslanici kosovske skupštine.

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet objavio je da je predstavnik Amerike napustio bord Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine zbog toga što se njime “kosovsko rukovodstvo koristi radi ličnih i političkih interesa”.

Ranije je odlazeći britanski ambasador u Prištini Rori O’Konel dao ostavku na mesto predsednika borda te agencije zbog odluke kosovske skupštine da za predsednika sekretarijata imenuje Nasera Šalju.

Iz britanske ambasade tada je navedeno da je kosovska skupština imenovala kandidata koji ne ispunjava kriterijume za tu poziciju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar