SAMIT U TIRANI: Vučić ignorisao zajedničko slikanje, hladno se rukovao sa Tačijem

SAMIT U TIRANI: Vučić ignorisao zajedničko slikanje, hladno se rukovao sa Tačijem

foto: Tviter


TIRANA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izbegao je zajedničko fotografisanje sa svim učesnicima samita Procesa Brdo – Brioni, što je inače za sastanak takve vrste uobičajeni i protokolarni običaj.

Vučič je, naime, prvi je stigao na ceremonijalni doček pred kamerama, ali se, nakon rukovanja sa domaćinom, albanskim predsednikom Iljirom Metom i inicijatorima Procesa, predsednicima Hrvatske i Slovenije, nije zadržao radi fotografisanja.

Tako jedini nema zajedničku fotografiju sa domaćinom skupa, za koju su, kako su dolazili, pozirali ostali učesnici, predsednik Crne Gore, Bosne i Hercegovine, počasni gost predsednik Poljske Andžej Duda, te šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

Hladno rukovanje

Osim toga, prištinski mediji zabeležili su rukovanje predsednika Vučića i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, za koje su ocenili da je bilo – hladno. Vučić i Tači rukovali su se u prisustvu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Susret Vučića i Tačija u Tirani došao je samo dan nakon što je Vučić poručio da nikada neće priznati kosovsku nezavisnost, dok je kosovski predsednik juče rekao da je po dolasku u albansku prestonicu sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o potpunom ukidanju granice između tzv. Kosova i Albanije i pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji.

Tači ignorisao Dodika

Predsednik Vučić rekao je sinoć da je reč o sumanutim idejama, nerealnim, ali da će svakako na to ukazati i Tačiju i drugim zvaničnicima, mada su, kako je ukazao, Albanci stalnim ponavljanjem takvih stvari čine utisak da je toi nešto normalno.

Prištinska TV 7 javila je da je Hašim Tači potpuno ignorisao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar