Vesti
06.04.2023. 19:15

Gradonačelnik Beograda

Šapić najavio krivične prijave zbog "širenja panike"

Šapić
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je rekao da se utvrđuje ko je u medijima "širio paniku" izjavama da biti poplave zbog radova na Savskom nasipu u novobeogradskim blokovima.

On je novinarima kazao da će javni pravobranilac podneti krivične prijave protiv tih osoba i protiv udruženja koje se potpisalo ispod plakata s tim napisom.

Šapić je kazao da prijave neće biti podnete protiv onih koji su potestovali i govorili na Savskom nasipu.

Upitan da li je prilikom nedavnog protesta ispred njegove kuće bio i njegov šef kabineta, Šapić je odgovorio potvrdno i dodao da je bilo i nekoliko njegovih drugih prijatelja. Na pitanje zašto su neki od prijatelja nosile maske, on je rekao da to ne zna i uputio novinare da ih sami pitaju.

Polovinom marta su ispred Šapićeve kuće protestovali vlasnici ugostiteljskih splavova iz novobegradskih blokova koji nisu izlicitirali mesta uz obalu Save i koji će, po odluci Grada morati da napuste te lokacije.

Šapić je kazao da je ranije govorio da će braniti svoju kuću i da neće pozivati policiju, kao i da javno osuđuje svako slično okupljanje ukolko ga bude ispred kuće bilo kojeg političara, novinara, glumca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve