Vesti
21.05.2024. 15:08
Beoinfo

Krug dvojke na redu

Šapić najavio NOVE RADOVE U CENTRU GRADA (Foto)

1
Izvor: Beoinfo

"Došlo je vreme da sprovedemo u delo ideju koja je nastala još osamdesetih godina, kada je na predlog Brana Jovina trebalo da se ovaj deo od Kalemegdanske tvrđave do Terazijske česme pretvori u pešačku zonu", rekao je Aleksandar Šapić, prilikom najave radova na novoj pešačkoj zoni, koja će zahvatiti deo Pariske ulice i Tadeuša Košćuška prema Kalemegdanu.

"Sada imamo idejno rešenje i očekujemo da negde na jesen budu stvoreni uslovi da na delu Pariske, odavde do Gračaničke i do Uzun Mirkove, napravimo veliki trg, šetalište i pešačku zonu. Paralelno ćemo gledati da uradimo jednu vrstu rekonstrukcije Knez Mihailove gde god je to moguće, sa posebnom pažnjom na plato ispred Filozofskog fakulteta, za koji smo već uradili projekt. Čim se završi ova agonija sa Privremenim organom, i njega ćemo krenuti da radimo, jer je on zaista sraman", poručio je redsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Prema njegovim rečima, to će uticati na smanjenje kako zagađenosti vazduha tako i gužve koje se stvara na semaforu prilikom prelaska pešaka na Kalemegdan.

1
Izvor: Beoinfo

"Što se tramvaja tiče, ostaće kao i do sada, do Karađorđeve i Cara Dušana. Ideja nam je da imamo i šatl-vozilo koje će građane koji dođu tramvajem do Cara Dušana prevoziti do Uzun Mirkove i do novog trga, za koji zaista verujem da će kada ga sredimo biti na ponos svima nama. Obilaznica oko Kalemegdanske tvrđeve će ostati, ali ćemo je proširiti za još dve trake, tako da svako ko iz Karađorđeve želi da dođe do Cara Dušana i obrnuto, moći će da koristi put koji se danas koristi, s tim što ćemo, ponavljam, gledati da proširimo njegove kapacitete, jer mislim da prostora ima i da možemo da dobijemo dve trake u svakom pravcu", kazao je Šapić.

Istakao je da prostor oko Kalemegdanske tvrđave i prirodna bogatstva koja imamo moramo da čuvamo i da ih na kvalitetniji način koristimo.

1
Izvor: Beoinfo

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve