Vesti
13.07.2023. 14:00
R.E.

"Beograd plus"

Šapić o novoj aplikaciji za gradski prevoz

autobus
Izvor: Shutterstock

Nova aplikacija "Beograd plus” je postala aktivna, a za dan-dva moći će da je koriste i vlasnici "Apple” telefona. Očekujemo da će najveći broj preuzimanja biti od jeseni kada kreće nova školska godina, jer je mlađa populacija najviše i koristila ovaj vid praćenja vozila, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Gostujući na TV Prva, on je naglasio da je zato i izabran ovaj letnji period da se Beograđani prilagode kako da koriste najnoviju aplikaciju.

"Ta aplikacija je unapređena u odnosu na raniju. Postoji mogućnost plaćanja na sve moguće načine, od kreditne kartice svake vrste preko naloga za plaćanje (wallet) do SMS-a. Pored toga, građani imaju uvid u sve linije gradskog prevoza, a novitet je da mogu da dobiju i procenu za koliko minuta vozilo stiže. Ubacili smo i opciju da možete da prijavite nepravilnosti, od nečistoće vozila do toga da ne radi klima", istakao je Šapić.

On je apelovao na građane da preuzimaju samo aplikaciju koja ima grb Beograda i dodao da će se Grad potruditi da pusti i oglas kroz medije u sledećih desetak dana, kako ne bi došlo do zloupotrebe.

Kako je rekao, od petka građani mogu da kupe papirne karte na 318 kioska, od toga je 250 na najfrekventnijim stajalištima, a 68 na u širem centru grada.  Do kraja leta biće ih na još 200 mesta.

"Za sedam-osam dana će na svakom kiosku stajati nalepnica sa obaveštenjem da u njemu možete da kupite kartu iako se u proteklih mesec i po dana pokazalo da je plaćanje SMS-om apsolutno dominantno u svakom pogledu. Od septembra će se na prednjim vratima vozila kod vozača nalaziti aparat preko kojeg će se plaćati platnom karticom"  rekao je prvi čovek prestonice.
 

Gradonačelnik je naglasio da ova aplikacija neće biti samo ograničena na javni prevoz, već je planirano da od jeseni građani imaju svoj profil na njoj u okviru "beogradske kartice” preko koje će moći da prate i koriste sve prednosti koje im je obezbedio Grad Beograd.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić objasnio sve o povlašćenim kategorijama u gradskom prevozu
1

Ko spada i koliko plaća

18.05.2023. 14:50

Šapić objasnio sve o povlašćenim kategorijama u gradskom prevozu

Novi sistem naplate gradskog prevoza "Beograd plus" je krenuo, ali još postoje nedoumice oko nekih stvari. Gradonačelnik Aleksandar Šapić otklonio je onu koja se tiče povlašćenih kategorija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve