Vesti
10.11.2023. 13:31
Beta

Beograd se menja

Šapić o izgradnji garaže u Beogradu, novim tramvajima i autobusima...

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN ILIC

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić najavio je izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici pored Narodne biblioteke Srbije i rekonstrukciju i uređenje platoa ispred Hrama Svetog Save, za čije radove se još uvek ne zna koliko će koštati.

Radovi će početi u toku 2024. godine.

"Konačna odluka donesena je u poslednja dva meseca kada smo završili sve dogovore, procedure i usaglašavanje sa Srpskom pravoslavnom crkvom kako bi ovaj plato trebao da izgleda. Ova garaža u Skerlićevoj je deo ovog projekta, imaće 370 mesta. Lokacijski uslovi su dobijeni, a projektna dokumentacija je još u izradi", rekao je Šapić na konferenciji za novinare.
 

Šapić je naveo da, pošto je projekat još uvek u izradi, ne zna koliko će koštati.

"Očekujemo da ovaj projekat bude u realizaciji sledeće godine, tako da će budžet biti pravljen krajem ove godine. Ali pošto su ovakve okolnosti i pitanje je da li će do kraja godine biti formirana gradska vlast, onda će ići privremeni budžet na tri meseca. Očekujemo da projekat bude gotov prvih meseci sledeće godine, tako da ćemo tad znati koliko košta i tad ćemo ga ukalkulisati u budžet", rekao je Šapić.

On je ocenio da je Hram Svetog Save jedan od najlepših na svetu i kao takav zaslužuje potpuno drugačije uređen plato, sa velikom zelenom površinom koja će biti pandan Narodnoj biblioteci, i garažu koja je potrebna tom delu Vračara.

Šapić je rekao da će Beograd uskoro poručiti 25 tramvaja i 300 autobusa. 

Na pitanje novinara šta se dešava sa trolejbusima, on je rekao da je jedan trolejbus duplo skuplji od autobusa i da u "budžetu nema dovoljno novca za sve".

Dodao je da je teško naći izvođača radova za kanalizaciju u Borči i da Grad "pokušava da reši taj problem".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić o subvencijama za privatne vrtiće i novim pravilima
Vrtići

Gradonačelnik

16.10.2023. 12:24

Šapić o subvencijama za privatne vrtiće i novim pravilima

Aleksandar Šapić rekao je da će Grad Beograd od 1. decembra isplaćivati po 33.000 dinara subvenciju za svu decu koja idu u privatne predškolske ustanove. Roditelji potpisuju ugovore sa vrtićima, a vrtići dobijaju novac, objasnio je Šapić.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve