Vesti
05.05.2023. 18:42
Beta

Gradonačelnik Beograda

Šapić pozvao građane da ispred Starog dvora zapale sveće stradalima

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozvao je građane da danas od 18.00 dođu ispred Starog dvora i odaju počast ubijenima u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, Smederevu i Mladenovcu.

"I sam sam ostao zatečen kao i najveći broj ljudi koji žive u našoj zemlji i našem gradu. Sve drugo, osim izjave saučešća i saosećanja sa porodicama nastradalih, mislim da je bilo suvišno reći", rekao je Šapić za Beoinfo.
 

Aleksandar Šapić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i svi gradski većnici i sekretari, od 17.15 paljenjem sveća ispred Starog dvora odali su poštu nastradalima, a građani će to moći da učine danas od 18.00 do nedelje, 7. maja u ponoć.

Učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" K. K. je 3. maja hicima iz očevog pištolja ubio osam učenika te škole i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Kod Mladenovca je juče automatskom puškom ubijeno osam, a ranjeno 14 osoba, a osumnjičeni za ubistva U. B. (21) je uhapšen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Škola straha
Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023

Tragedija u "Ribnikaru"

05.05.2023. 17:05

Škola straha

Kosta je tog jutra spakovao stvari u svoj ranac i, kao mnogo puta do tada, krenuo u školu. Niko nije kontrolisao da li je spremio sve knjige. Ipak je on sedmi razred. A da jeste, pored ili umesto udžbenika i svezaka našao bi dva pištolja, tri okvira municije i četiri Molotovljeva koktela.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve