Vesti
19.06.2019. 20:41
ekspres

Šarčević: Protest se politizuje, nema razloga za poništavanje male mature

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je povodom protesta ispred zgrade ministarstva, da se protest politizuje i da nema razloga za poništavanje testova male mature.

"Traže da se poništi. Zašto da se poništi? Vidimo i da se politizuje protest, pojavljuju se političari. Cela priča pokušala je da se politički ''naduva'' da su žrtve deca", kazao je Šarčević na TVO2.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Oksana Skendžić

Negodovanje zbog odlaganja testa iz matematike, on je odbacio kao nelogično.

Povezane vesti - Brnabić: Šarčević je najbolji u Vladi

"Niko nije valjda toliko pametan od roditelja da uskrati svom detetu da pokaže šta zna. Dan pauze je mogao da bude iskorišćen za odmor. Ne može da ''pobegne znanje'', kako misle panični roditelji", naveo je ministar.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ukoliko bi došlo do poništavanja, ministar ističe da bi se time forsirali vukovci iz škola u kojima su "jače" ocene. Šarčević je istakao da je ministarstvo sprečilo krađu i da nema razloga za paniku. Ukazao je da je bilo i dezinformacija da je i srpski "provaljen".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Oksana Skendžić

Povezane vesti - Šarčević: Neću da preuzmem tuđu krivicu

"Bilo je mnogo dezinformacija. Ako ministar prosvete treba da se izvinjava zbog lopova i prevaranata..Minisitarstvo prosvete je sprečilo krađu. Namerno smo ostavili dva dana za nepredviđene situacije. Mi smo zaustavili krađu. Čemu ovolika panika? Bilo je dezinformacija da je i srpski ''provaljen''...", rekao je Šarčević.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve