Vesti
11.10.2019. 12:17
R. E.

SAVETNICA PREDSEDNIKA: Sastanci na temu KiM teški, ali nikada u ovoj meri

suzana-vasiljevic.jpg

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da je sastanak Aleksandra Vučića i Ričarda Grenela bio veoma težak, ali nije mogla da saopšti detalje.

Ona je za TV Prva rekla da su Vučić i specijalni američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine prvih deset minuta sami razgovarali, a da im se potom pridružio direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Ono što je bilo čudno je da je prvi put predsednik sam pisao službenu belešku sa sastanka, jer je razgovor očigledno bio dosta težak i on juče nije bio voljan ni sa nama o tome da razgovara", rekla je Vasiljević.

Ricard Grenel Aleksandar Vucic

Ona je navela i da se često dešava da sastanci budu teški kada je tema Kosovo, ali kako je dodala, nikada u meri da predsednik ne želi ni sa saradnicima da razgovara i da traži neko vreme da promisli na koji način da saopšti šta bi eventualno bilo rešenje za ono što je mogao da čuje od Grenela.

Govoreći o sporazumu Albanije, Srbije i Severne Makedonije takozvanom "malom šengenu" ona je rekla da danas počinju razgovori ekspertskih timova po određenim tema, tako da bi u Ohridu za mesec dana bili predstavljeni određeni koraci.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve