SPECIJALNI IZASLANIK U BEOGRADU Vučić: Kompromisno rešenje; Grenel: Brza saradnja

SPECIJALNI IZASLANIK U BEOGRADU Vučić: Kompromisno rešenje; Grenel: Brza saradnja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račardom Grenelom.

Takođe, kako se navodi, “predsednik Vučić naglasio je opredeljenost Srbije za rešavanje odnosa Beograda i Prištine putem dijaloga”. Trampov izaslanik je tokom sastanka poručio da će obe strane morati blisko i brzo da sarađuju.

“Cilj je da naše partnere u Srbiji i na Kosovu i Metohiji dovedemo do sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešile tačke sukoba u regionu. Obe strane će morati blisko i brzo da sarađuju, gledajući u budućnost”, istakao je Grenel.

Grenel je jutros doputovao u Beograd, iz Prištine, gde je u sredu razgovarao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i liderima stranaka, uključujući Aljbina Kurtija, ali nije davao izjave posle tih susreta.

Ricard Grenel Aleksandar Vucic

Ambasada SAD je na svom nalogu na Tviteru, uz fotografiju dočeka američkog ambasadora na beogradskom aerodromu, postavila i njegovu poruku:

“Građani Srbije i Kosova žele mir, ekonomski razvoj, radna mesta, i bolji život za svoju decu”, poruka je Grenela.

On je ranije danas u Beogradu razgovarao sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    luka

    Sacica Siptara je godinama bila ogroman kamen oko vrata Srbiji i Srbima, eto kolo srece se okrece Kurti, sad ce sacica Srba i Srbija da bude tebi i Pristini biti kamen oko vrata do god ne padnes. To je zivot Kurt.

+ Ostavite komentar