Vesti
09.03.2023. 20:45
Beta

Radilo se...

Šta je sve odlučeno na sednici Vlade Srbije

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Vlada Srbije usvojila je Program za suzbijanje sive ekonomije u periodu 2023. do 2025. godine, kao jedan od prioriteta.

Vlada je u saopštenju navela da se tim programom "nastavlja borba države protiv sive ekonomije, koju ona već godinama sprovodi".

"Program je donet kako bi se što pre počelo sa sprovođenjem predviđenih aktivnosti i mera na suzbijanju sive ekonomije, a sa ciljem da se njen udeo u ukupnoj privrednoj aktivnosti u Srbiji smanji i na tržištu svede na najniži mogući nivo", navodi se u saopštenju uz najavu "aktivnih i sistemskih mera javnih politika".

Vada je ukazala da su mnoge posledice sive ekonomije, a najznačajnije su nelojalna konkurencija, smanjeno poverenje u institucije, usporavanje privrednog rasta, manja efikasnost u naplati javnih prihoda i zbog toga niži kvalitet javnih usluga.

Članovi Vlade doneli su i odluke o obrazovanju Republičkog štaba za vanredne situacije, i Koordinacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu Srbije radi integrisanja informacione sistema zdravstva.

Usvojena je i Uredba o izdavanju doplatne poštanske marke "Krov 2023”, čijom realizacijom bi se Komesarijatu za izbeglice i migracije obezbedila sredstva za finansiranje kupovine do deset seoskih domaćinstava za porodice izbeglica i interno raseljenih lica u Srbiji.

Doplatna marka će biti izdata od 27. marta do 9. aprila u tiražu od 1,5 milion komada u apoenu od 10 dinara, tako da će pri prodaji ukupnog tiraža biti moguće da se ostvari bruto iznos od 15 miliona dinara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlada Srbije dala garancije za Trajkovića i Adžića
kosovo, priština

Kancelarija za KiM

02.03.2023. 18:25

Vlada Srbije dala garancije za Trajkovića i Adžića

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je dostavila misiji Euleksa u Prištini garancije Vlade Srbije kojima se traži da se uhapšenim Srbima Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću omogući da se do okončanja postupka brane za slobode.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve