SENATOR MARFI: Za rešenje Kosova potreban veliki kompromis

SENATOR MARFI: Za rešenje Kosova potreban veliki kompromis

EPA/JIM LO SCALZO


Američki senator Kris Marfi izjavio je da je za rešenje kosovskog pitanja potreban veliki kompromis i da ono može biti rešeno samo uz žrtvovanje obeju strana.

Marfi, koji je sa svojim kolegom demokratom Ronom Džonsonom juče boravio u Prištini, a danas su razgovarali u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio je nadu da će nakon parlamentarnih izbora i Albanci učiniti korake kako bi dijalog biti nastavljen.

SAD su uz Srbiju i žele jače partnerstvo sa Srbijom, rekao je američki senator Kris Marfi.

Marfi je, nakon razgovora sa predsednikom Vučićem, novinarima rekao i da se nada da će u tom smislu uticati na predsednika Donalda Trampa, ali, kako je rekao, i na kolege da dođu u Srbiju, da vide i uvere se u njen napredak.

“Mi smo došli da bismo preneli potpuno jasnu poruku da su i demokrate i republikanci u američkom kongresu uz Srbiju i da žele snažnije partnerstvo sa vašom zemljom”, rekao je Marfi.

Vašington i republikanci se, kazao je demokrata Marfi, slažu i imaju zajedničku veru u podršku srpskom narodu.

Naše dve zemlje, kaže, mogu da jačaju partnerstvo i da Amerika unapredi investicije, ali i da mi u SAD imamo više srpske robe.

“Najbolji način da unapredimo naše ekonomsko partnerstvo je da budemo sigurni da ćemo nastaviti put Srbije ka EU, a glavno sredstvo za to je dijalog”, rekao je Marfi.

2 komentara

Dodajte komentar
 1. 1
  Luka

  Naše dve zemlje, kaže, mogu da jačaju partnerstvo i da Amerika unapredi investicije, ali i da mi u SAD imamo više srpske robe.
  Da Srpski seljak radi 24 h ko dragstor ne bi mogao da proizvede robe za sve koji nam se nude kao trziste.

 2. 2
  Klimt-Bec

  Koje robe? Mi nemamo svoje Fabrike sve smo unistili i prodali, Poljorivredu i Sela unistili i opljackali zemlju, pa sta da ponudimo???? Jedino politicare njih uzmite apsolutno sve, poklanjamo vam ih!!!

+ Ostavite komentar