Vesti
13.02.2023. 20:35
Beta

Dostavio Bocan-Harčenko

Lavrov poslao čestitku Dačiću i evo šta mu je poručio

1
Izvor: Beta / AP / Alexander Zemlianichenko

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio je spremnost Moskve za dalji svestrani razvoj odnosa sa Srbijom u čestitki šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću povodom 185. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

U čestitki koju je Dačiću uručio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, Lavrov je izrazio uverenje "da će sakupljeno iskustvo zajedničkog rada i dalje služiti kao čvrst temelj rusko-srpske saradnje", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U čestitki koju je poslao Lavrovu, Dačić je naveo da su "srpsko-ruski odnosi, bez obzira na formalne okvire, kroz istoriju bili prožeti duhom prijateljstva i međusobnog razumevanja i zasnovani na zajedničkom slovenskom poreklu, duhovnosti, veri i kulturi", navodi se.

Dačić je "posebno istakao međusobnu podršku, savezništvo i velike žrtve tokom srpske borbe za oslobođenje u 19. veku, kao i u dva svetska rata, o kojima svedoče brojni spomenici", dodalo je ministarstvo u saopštenju.

On je u čestitki još jednom Rusiji "izrazio duboku zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu" Srbije, u vezi sa pitanjem Kosova, dodaje se.

Bocan-Harčenko je Dačiću uručio i čestitku Lavrova povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije, piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Zapad sprečio pregovore o okončanju rata u Ukrajini"
Sergej Lavrov

Sergej Lavrov

23.01.2023. 14:47

"Zapad sprečio pregovore o okončanju rata u Ukrajini"

Moskva je bila voljna da pregovara sa Ukrajinom u prvim mesecima rata, ali su SAD i druge zapadne zemlje savetovale Kijev da to ne čini, izjavio je u Pretoriji ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
05.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve