SIMIĆ: Ozbiljno razmišljamo o napuštanju Hotijeve vlade

SIMIĆ: Ozbiljno razmišljamo o napuštanju Hotijeve vlade

EPA/VALDRIN XHEMAJ


Šef poslaničke grupe Srpske liste Igor Simić rekao je da kosovska vlada ne poštuje koalicioni sporazum, pa će zbog toga ta stranka najverovatnije dati svoju podršku za svrgavanje aktuelne vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem, prenosi Indeks onlajn.

“Srpska lista, odnosno poslanici, danas nisu učestvovali u radu skupštine, a neće učestvovati ni ubuduće, jer se ne poštuje koalicioni sporazum koji smo potpisali. Više puta smo i konstruktivno demonstrirali posvećenost delovanju u skladu sa interesima svih građana. Mi radimo u interesu građana, zalažemo se za ekonomski razvoj i za borbu protiv pandemije. Ali, smatram da moraju da nas poštuju kao partnera. Na stolu imamo potpisan sporazum i zahtevamo da se on poštuje. Zbog odnosa prema Srpskoj listi, ozbiljno razmišljamo o napuštanju vlade”, rekao je Simić za Indeks onlajn, a prenosi Kosovo online.

Šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši nešto ranije, na koferenciji za novinare izjavio je da Srpska lista, koja je partner u vladajućoj koaliciji, nije učestvovala na današnjoj sednici Skupštine, i shodno tome nije bilo kvoruma za vanredno zasedanje o Zakonu o ekonomskom oporavku.

Povezane vesti – Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

“Danas smo pokušali da održimo vanrednu sednicu za drugo čitanje Zakona o ekonomskom oporavku, održavanje ove sednice onemogućili su neki od koalicionih partnera i opstruktivno delovanje opozicije. Srpska lista nije bila na sednici. Zahtevam da svi poslanici Kosova dođu i izvrše svoje ustavne dužnosti. Deo opozicije i vladajuće koalicije preduzimaju opstruktivne akcije”, rekao je Gaši.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar