SINIŠA MALI: Poreska uprava Kosova nije primljena u IOTA

SINIŠA MALI: Poreska uprava Kosova nije primljena u IOTA


Srpska Poreska uprava uspešno je odbranila prijem Poreske uprave tzv. Kosova u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija (IOTA), izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

“To je odlična vest za Srbiju i još jedna potvrda da smo uspeli da i na ovaj način potvrdimo nelegitimnost tzv. kosovskih institucija. Naime, dokazali smo da se ništa na silu i bez dogovora sa zvaničnim Beogradom ne može postići”, rekao je Mali.

Napomenuo je da je trajna politika Srbije pronalaženje kompromisnog i trajnog rešenja za pitanje Kosova, ali i da je neophodno poštovanje međunarodnog prava.

“Po važećoj Povelji IOTA članice ove organizacije mogu biti samo države priznate od strane Ujedinjenih nacija”, istakao je ministar i dodao da će se Srbija i u budućnosti svim snagama boriti da sačuva institucionalni legitimitet svojih državnih organa.

Povezane vestiIljir Meta: Priznajte Kosovo je nezavisna država

Delegaciju Poreske uprave Republike Srbije u Briselu činile su direktorka te institucije Dragana Marković i glavna kontakt osoba za IOTA Snežana Ilić, koje su se uspešno izborile sa ovim pitanjem, pa Poreska uprava tzv. Kosova nije primljena u tu značajnu međunarodnu organizaciju.

Generalna skupština IOTA održana je od 1. do 5. jula 2019. godine, a o članstvu se odlučivalo tajnim glasanjem.

Poreska uprava Republike Srbije je članica ove organizacije od 2002. godine, od kada aktivno učestvuje u njenom radu. IOTA je organizacija koja pruža podršku i pomoć zemljama članicama u unapređenju njihovih poreskih administracija

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar