“Smanjuje se pritisak, dovoljno mesta u kovid bolnicama”

“Smanjuje se pritisak, dovoljno mesta u kovid bolnicama”

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an


U kovid bolnicama u Srbiji ima dovoljno slobodnih mesta da prime sve pacijente zaražene virusom korona, kojima je potrebno bolničko lečenje, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da više nema potrebe za premeštanjem pacijenata iz jedne zdravstvene ustanove u drugu.

Lončar je novinarima, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da se smanjuje broj pregleda u kovid ambulantama i pritisak na sve zdravstvene ustanove.

“Kakve ćemo brojeve imati, zavisi od našeg ponašanja. Ovim smo dokazali da kada se ponašamo disciplinovanije i primenjujemo mere, možemo da dođemo do boljih rezultata”, rekao je Lončar.

 EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Strategija za Beograd je da prve iz kovid sistema, čim se za to ukaže prilika, izađu Institut za dermatovenerologiju i Institut za reumatologiju i ortopedija “Banjica”.

Povezane vesti – KON: Smanjuje se aktivnost virusa u Beogradu

“Svesni smo koliko pacijenata čeka na kožnog lekara, reumatologa, ortopeda. KCS u ovom momentu prima sve te pacijente”, naglasio je Lončar.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Ministar je naveo da se neće žuriti sa vraćanjem kovid bolnica u redovno stanje, kao i da se neće zatvarati kovid ambulante, ali da će se u njima smanjiti broj zdravstvenih radnika, kako bi mogli da iskoriste odmor.

Povezane vesti – Počinje izgradnja kovid bolnice u Beogradu

“Moramo odmoriti ljude, jer ne znamo šta će biti u narednim danima”, rekao je Lončar.

On je dodao da se neće čekati da se kovid bolnice potpuno isprazne, da bi se vratile u normalan režim rada, već da će parcijalno vraćati delove bolnica u pređašnje stanje, kako se ti delovi praznili.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar