Vesti
20.12.2022. 22:40
Beta

Odluke u interesu naroda

Vučić o krizi na Kosovu i šta je Srbiji činiti

1
Izvor: Beta / AP / Andreea Alexandru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je po pitanju krize na severu Kosova, da će kao vrhovni komandant Vojske Srbije donositi odluke u skladu sa interesima svog naroda.

"Bolje hiljadu dana da razgovaramo, nego jedan dan da ratujemo", rekao je Vučić u javljanju iz Azerbejdžana za televiziju Pink.

"Koliko god mi bili mali i slabi, kada čuvate slobodu, kada čuvate svoja ognjišta, onda vam je snaga mnogo veća", naveo je Vučić.

On je ocenio da "neki misle" da je pravi trenutak da izvrše potpuni pritisak na Srbiju zato što im se ne svidja situacija u Ukrajini, navodeći da više stoprocentno izvesno da će "strana koju oni podržavaju" sa takvom "lakoćom da pobedi" kao što je izgledalo pre dva ili tri meseca.

Predsednik je kazao da poverenje Srbije u Zapad više ne postoji, nakon izjave nekadašnje nemačke kancelarke Angele Merkel da su Sporazumi iz Minska doneti samo da bi se kupilo vreme Kijevu i izjave zvaničnika koji je "njemu u lice rekao da Zapad neće da poštuje nijedan sporazum".

On je rekao i da je nemački ambasador Jorn Rode u Prištini "poznat po antisrpskim stavovima i meša se u sve, počev od toga kakav će pasulj da se jede u Severnoj Mitrovici".

"Njegova izjava je opasna, to je pretnja srpskom narodu", rekao je Vučić povodom izjave nemačkog ambasadora da se uklone barikade do Božića.

On je upitao "zašto Piština pominje žrtve i koliko će Srba da pobiju", pominjući kosovskog premijera Aljbina Kurtija navodeći da Kurti u izjavama preti.

"Nemačka želi potpunu dominaciju na Balkanu", naveo je Vučić, koji je rekao i da "uvek znao da neko gura Kurtija u njegovoj neuravnotežnosti".

On je rekao da je naša vojska deset do petnest puta snažnija nego pre deset godina, kao i da će u Bakuu razgovarati o vojnoj saradnji.

"Naravno da nam je jaka vojska potrebna inače bi nas progutali kao mačka miša", naglasio je Vučić.

Kako je naveo, na odnose sa Turskom će uticati to što naoružavaju Prištinu, pominjući bespilotne letilice.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o Kforu, najgoroj zimi u istoriji sveta, nalazištu zlata u Srbiji...
Aleksandar VUčić

Predsednik Srbije

16.12.2022. 00:36

Vučić o Kforu, najgoroj zimi u istoriji sveta, nalazištu zlata u Srbiji...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija donela odluku da, KFOR-u, u elektronskoj formi, a u petak na administrativnim prelazima, bude uručen zahtev, koji je u skladu sa Rezolucijom 1244, odnosno da se omogući povratak srpskih vojnih i policijskih snaga na Kosovo.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve