Vesti
30.07.2022. 19:10
Beta

Nikola Selaković

Srbija ponosna na izvanredne odnose sa Kinom

Srbija, Kina
Izvor: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da je Srbija ponosna na izvanredne odnose, sveobuhvatno strateško partnerstvo i prijateljstvo sa Kinom.

On je tokom sastanka sa ambasadorkom Кine Čen Bo rekao da je Srbija posvećena unapređenju i jačanju političkih odnosa kroz susrete na visokom i najvišem nivou i učvršćivanje svih vidova saradnje sa Кinom.

Ministar Selaković je izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja direktne avio-linije kineske kompanije "Hainan Erlajns" između Beograda i Pekinga.

Dodao je da očekuje da će između dve zemlje u najskorije vreme biti uspostavljen i direktan let "Er Srbije".

Šef srpske diplomatije još jednom je izrazio zahvalnost zbog podrške Кine pozicijama Srbije po pitanju Кosova.

On je potvrdio podršku Srbije politici "jedne Кine" i principu "jedna zemlja, dva sistema" u Hong Kongu, i borbi Кine protiv separatizma.

Selaković je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje dva ministarstva spoljnih poslova, i uverenje da će inovirani Protokol o saradnji, potpisan u oktobru prošle godine, doprineti intenziviranju ukupnih odnosa Srbije i Kine.

On je izrazio nadu da će sporazum o slobodnoj trgovini biti usaglašen i potpisan u najskorije vreme, i dodao da Srbija na tome uveliko radi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kina lansirala drugi modul svoje svemirske stanice
Kina

Svemirski program

24.07.2022. 13:05

Kina lansirala drugi modul svoje svemirske stanice

Kina je lansirala u svemir drugi od tri modula svoje svemirske stanice u izgradnji, pokazuju snimci javne televizije CCTV.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve