Vesti
02.04.2023. 11:01
Beta

"Cilj je manje stresa"

Poznato kada će se Ružić sastati sa nezadovoljnim maturantima

škola, đaci, matura
Izvor: Shutterstock

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će se sa maturantima koji su predali peticiju protiv mature sastati u sredu i da se raduje razgovoru pošto državna matura za cilj ima da olakša učenicima da taj ispit polažu u svojim školama, sa manje stresa.

Ružić je za Kurir rekao da će državna matura biti implementirana u trenutku kada sve bude kristalno jasno i kada ne bude postojala mogućnost iznenađenja kada je reč o upisima na fakultete.

"Važno je da imamo precizne odgovore u vezi sa uslovima upisa na visokoškolske ustanove, što srednjoškolce najviše i interesuje, a njih sada formiramo imajući u vidu da se dijalog sa fakultetima razvija u željenom pravcu", rekao je Ružić.

Govoreći o nasilju u školama Ružić je rekao da problem ne može rešiti sama radna grupa koju je ministarstvo osnovalo, niti mogu same škole, ali mogu pomoći prevencijom da do nasilja ne dođe.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Upisati fakultet odmah ili pauzirati godinu dana - šta je bolje?
studenti, druženje

Dilema

30.06.2022. 18:25

Upisati fakultet odmah ili pauzirati godinu dana - šta je bolje?

Poslednje školsko zvono i žurka u dvorištu škole posle završene četvrta godine, mnogima je jedno od omiljenih sećanja iz mladosti. Nakon toga sledi trka za upis na fakultet ili višu stručnu školu, a mladima je često teško da se orijentišu i izaberu pravac za dalji put u svet odraslih. Studirati ili ne? Pratiti svoje želje ili preporuke roditelja i okruženja? I jedno od sve češćih pitanja: pauzirati godinu ili odmah upisati fakultet?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve