Vesti
07.06.2023. 20:00
R. E.

Šapić objasnio proceduru

Srednjoškolci, evo kako da preuzmete besplatnu kartu za prevoz

1
Izvor: Shutterstock

Svi učenici beogradskih srednjih škola, sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, od četvrtka, 8. juna mogu da preuzmu besplatne karte za javni prevoz, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Šapić je naveo da je potrebno da srednjoškolci odu do bilo koje od 17 beogradskih opština i na šalteru prilože đačku knjižicu i zdravstvenu knjižicu ili ličnu kartu, u zavisnosti od toga da li su punoletni, preneo je Beoinfo.

"Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta, srednjoškolci se uz priložena dokumenta slikaju u opštini, na licu mesta. Kada jednom izvade besplatnu personalizovanu karticu za prevoz, ona im automatski važi do kraja srednje škole", rekao je Šapić.

Gradonačelnik je naveo da su prvi put uvedene besplatne kartice za prevoz za sve učenike srednjih škola i izrazio nadu da će to srednjoškolcima olakšati korišćenje javnog prevoza i "bar malo rasteretiti kućni budžet njihovim roditeljima".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić objasnio sve o povlašćenim kategorijama u gradskom prevozu
1

Ko spada i koliko plaća

18.05.2023. 14:50

Šapić objasnio sve o povlašćenim kategorijama u gradskom prevozu

Novi sistem naplate gradskog prevoza "Beograd plus" je krenuo, ali još postoje nedoumice oko nekih stvari. Gradonačelnik Aleksandar Šapić otklonio je onu koja se tiče povlašćenih kategorija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve