Vesti
18.11.2022. 15:26
R. E.

Nesreća

Srpski pilot teško ranjen u Nigeriji

helikopter-1.png

Srpski pilot B. Đ. (60) teško je ranjen u Nigeriji, kada je u Damboiju napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je on pilotirao.

Srpski pilot (60) je operisan, nalazi se u bolnici u Majdiuguriju i u stabilnom je stanju, preneo je Blic.

"Napadač, koji je nigerijski vojnik, zapucao je iz vatrenog oružja, a potom napao i sečivom. Jedna humanitarka je ubijena, kao i jedan vojnik, a pilot je teško ranjen", naveo je izvor beogradskog dnevnika.

Državljanin Srbije je u bolnici u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da se evakuiše, a ako bude bio u stabilnom stanju biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

World food program (WFP) Ujedinjenih nacija je unajmio čarter helikopter kojim je pilotirao B. Đ. od nemačkog avio operatera.

Portal africanews.com objavio je da je do napada na humanitarne radnike došlo u delu Nigerije u kom traju sukobi sa džihadistima. Portparol anti-džihadističke vojne operacije Samson Nantip Zakom rekao je da je najpre ubijen jedan radnik humanitarne organizacije, a potom nigerijski vojnik, kao i da je pilot helikoptera ranjen. I on je naveo da je pilot u stabilnom stanju.

Prema njegovim rečima, napadač je odmah neutralisan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pucano na helikopter u kojem je bio vojnik iz Srbije
Vojska Srbije

Kongo

27.01.2022. 11:52

Pucano na helikopter u kojem je bio vojnik iz Srbije

U Demokratskoj Republici Kongo večeras su za sada nepoznate snage otvorile vatru iz automatskog oružja na helikopter u kojem su se nalazili pripadnici mirovne misije Ujedinjenih nacija, a u letelici se nalazio i pripadnik Vojske Srbije koji nije povređen, preneli su mediji.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve