Vesti
15.09.2021. 08:10
Tanjug

Nenad Čanak

"Srpski svet je velika Srbija sa laznom ličnom kartom"

nenad-canak-foto-oksana-1.jpg

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za N1 BiH da je "srpski svet samo velika Srbija sa lažnom ličnom kartom".

Čanak je na pitanje da li je dobio poziv da prisustvuje obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, odgovorio odrečno i ocenio da to nije dan srpskog jedinstva, nego, kako tvrdi, "dan političkog jedinstva, pristalica etnocentrične politike ''velike Srbije".

"U ''Severnoj BiH'' postoji potreba za stalnim izazivanjem konflikta zato da bi se na njima živelo, jer kada ne bi ''Severna BiH'' izazivala tu količinu stalnih stresova pretnjom da će se odvojiti od svoje matične države, od čega bi živeli? Šta bi bio tačno politički narativ ''Severne BiH'' ako ne bi bilo nekakavo ''srpsko jedinstvo'' i nekakva pretnja secesijom”, rekao je Čanak.

Govoreći o srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, Čanak je rekao da ga zna iz vremena dok je bio socijaldemokrata, kleo se u BiH i mir, kao i u to da su Mladić i Karadžić ratni zločinci.

Komentarišući događaje u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, Čanak je rekao da su crnogorske patriote na Cetinju sprečile građanski rat postavljanjem barikada oko grada.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve