Vesti
05.11.2022. 15:23
Beta

Američki ambasador

Šta Kristofer Hil zahteva od Srbije

1
Izvor: Beta/MINISTARSTVO ODBRANE RS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom koji je od njega "zahtevao da se Srbija ponaša odgovorno, ozbiljno i da ni na koji način ne učestvuje u ugrožavanju regionalnog mira i stabilnosti", saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

U saopštenju se navodi da je Vučić u "dugom i sadržajnom" telefonskom razgovoru objasnio poziciju Srbije ambasadoru SAD.

Kako se navodi, Vučić je rekao da je "Srbija posvećena poštovanju međunarodnog javnog prava i svih potpisanih sporazuma, ali da su Srbi sa severa Кosova i Metohije užasnuti smenom direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Đurića i svim pitanjima u vezi sa registarskim tablicama i šokirani po stoti put ponovljenim izjavama da za njih međunarodno pravo, Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština ne postoje".

Vučić je razgovarao i sa ambasadorima Kine i Rusije u Beogradu, Čen Bo i Bocanom Harčenkom, koje je, kako je navedeno, informisao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i pritiscima sa kojima se Srbi i Srbija suočavaju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kristofer Hil: Očekujemo objašnjenje od Srbije...
1

Američki ambasador

26.09.2022. 12:18

Kristofer Hil: Očekujemo objašnjenje od Srbije...

Američki ambasador Kristofer Hil izjavio je da očekuje od Srbije objašnjenje o tome kakav je dokument o saradnji potpisan sa Rusijom, nakon razgovora u Ujedinjenim nacijama u Njujorku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve