Vesti
17.01.2020. 14:29
Tanjug

ŠTAMPA O TRIVANU: Mora da bude smenjen, ne nudi rešenje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan se tokom mandata retko pojavljivao u javnosti, a sada kada se građani guše u zagađenom vazduhu, umesto da preduzme hitne mere, odgovornost svaljuje na druge, piše "Blic" u pisanom izdanju za petak.

Pod naslovom "Trivan mora da bude smenjen" list piše da on mora da snosi odgovornost zbog zagađenja.

O njegovoj odgovornosti, piše list, govori i činjenica da je Sekretarijat energetske zajednice pokrenuo postupak protiv Srbije zbog nepotpune primene direktive o velikim ložištima, koja se odnosi na emitovanje štetnih gasova.

Pročitajte još: Vučić o zagađenju: Postoji problem, ali i groteskna kampanja

List navodi i da za dve i po godine mandata nije uradio ništa na sprovođenju mera protiv aerozagađenja, da je novac za ekologiju nenamenski trošen, da je Srbija u međuvremenu postala prva u Evropi i deveta u svetu po smrtnosti od zagađenja, kao i da u Srbiji godišnje od posledica zagađenog vazduha umre 10.770 ljudi.

Blic prenosi i da se Trivan na sednici vlade nije potresao kada ga je premijerka Ana Brnabić kritikovala da je zbog neoglašavanja u javnosti i načina na koji radi posao krivac za sliku stvorenu u medijima.

List "Kurir" piše da dok se građani guše u smogu i vazduh je zagađen, Trivan ne nudi nijedno sistemsko rešenje.

Kurir kao krivca za zagađenje pominje i Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila u saobraćaju na putevima koji je Ministarstvo saobraćaja usvojilo krajem decembra 2019. godine, a kojim je za dve godine produžen rok proizvođačima teretnih i terenskih vožila i autobusa za vojsku da koriste normu euro 3 motora.

Istim pravilnikom produžen je i rok proizvođačima civilnih kamiona i autobusa da koriste euro 4 i euro 5 motore i tako zagađuju vazduh.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve