Vesti
07.12.2023. 12:45
R. E.

Izbori 17. decembra

Evo kako će izgledati glasački listić u Beogradu (FOTO)

1
Izvor: EPA / MARKO DJOKOVIC

Štampanje glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, koji su raspisani za 17. decembar, počelo je u prostorijama Službenog glasnika.

"Štampa se 1.613.190 glasačkih listića, kao i zbirne izborne liste, kontrolni formulari, zapisnici o radu biračkih odbora, nalepnice i sve ostalo što je potrebno za zakonito i kvalitetno sprovođenje izbora. Sada smo u fazi priprema i tehničke organizacije za sprovođenje izbornog procesa kako bi 17. decembra sve proteklo u najboljem mogućem redu, pripremljeno i organizovano, što je u skladu sa dosadašnjom praksom Gradske izborne komisije", rekao je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

1
Izvor: Beoinfo

Glasački listići štampaju se na A4 formatu, na papiru bele boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini.

1
Izvor: Beoinfo

Gradska izborna komisija je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda raspisanim za 17. decembar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klačar o izborima: Imaćemo referendumsku atmosferu
izbori, glasanje

Intervju

23.10.2023. 15:00

Klačar o izborima: Imaćemo referendumsku atmosferu

Izbori se u Srbiji već odavno očekuju. Njihovo održavanje najavio je i sam predsednik republike, još onog dana kada je formirana aktuelna Vlada Srbije.
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve