Vesti
31.05.2023. 15:04
R.E.

Gradonačelnik objasnio

Stari savski most ostaje, a šta je to "Mali metro"

Savski most
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je naglasio da neće biti uklanjanja Starog savskog mosta dok se ne završi projekat za tunel od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana.

Istakao je da je projekat za Novi savski most faktički završen, ali da se taj projekat sad objedinjuje sa projektom izgradnje tunela, čime će se objediniti saobraćajnice od Bulevara Zorana Đinđića i Mihajla Pupina na Novom Beogradu pa sve do Slanačkog puta.

Podsetio je da se trenutno radi na proširenju cele Višnjičke ulice na Karaburmi.

Ovu deonicu od Novog Beograda do Slanačkog puta slobodno možemo nazvati "Mali metro”, jer će se preko Novog savskog mosta, tunela i proširene Višnjičke ulice brže stizati nego budućom linijom metroa – ukazao je prvi čovek prestonice.

On je istakao da su angažovane sve nadležne službe kako bi se, sada već objedinjeni projekat ubrzao u narednih nekoliko meseci, naravno uz odobrenje Vlade Republike Srbije koja je finansijer projekta i izgradnje tunela.

"Stari savski most ostaje do daljeg. Prema prognozama stručnjaka, verujemo da ćemo već sledećeg proleća, eventualno narednog leta započeti realizaciju objedinjenog projekta izgradnje novog mosta i tunela. On bi kao objedinjeni projekat bio završen u isto vreme i na taj način ćemo suštinski promeniti saobraćajnu arhitekturu grada. Stručnjaci ističu da je to najveći saobraćajni projekat u našoj prestonici u zadnjih 50 godina, jer će njegova realizacija smanjiti zagađenje u prestonici za oko 14 odsto, a saobraćajnu gužvu i do 12 procenata u centru grada", istakao je gradonačelnik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oživela još jedna zapostavljena beogradska lokacija
1

Probudio se usnuli Zmaj

31.05.2023. 11:54

Oživela još jedna zapostavljena beogradska lokacija

Jedan od najuglednijih investitora na beogradskom i regionalnom tržištu nekretnina, kompanija AFI Europe Serbia, kroz novi projekat AFI City Zmaj još jednom potvrđuje da poštuje najviše standarde u izgradnji poslovnih kompleksa, koji mogu odgovoriti na sve potrebe kompanija iz različitih oblasti.
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve