Vesti
09.10.2019. 13:46
Tanjug

Albanske stranke koje

STEFANOVIĆ: Ne može Kurti da izvrda volju srpskog naroda i nađe druge Srbe

tan2019-9-29_13516598_6.jpg

Albanske stranke koje su dobile podršku albanskog naroda na izborima na KiM 6. oktobra nastavljaju svoju politiku nepoštovanja Briselskog sporazuma

Albanske stranke koje su dobile podršku albanskog naroda na izborima na KiM 6. oktobra nastavljaju svoju politiku nepoštovanja Briselskog sporazuma i pokazuju da ne žele da se razgovara, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, komentarišući izjavu Aljbina Kurtij da ne želi da razgovara sa Srpskom listom jer ne priznaje nezavisno Kosovo, kazao da nije legitimno da neko volju srpskog naroda izvrda na taj način.

"Srpska lista je više nego ubedljivo potvrdila da je apsolutni predstavnik Srba na KiM. Ne može se volja srpskog naroda na taj način izvrdati i to tako što ćete reći da ne želite da razgovarate sa ljudima koji jedini imaju legitimitet da razgovaraju, i da nađe neke druge Srbe koji nemaju podršku", kazao je Stefanović.

[caption id="attachment_243529" align="alignnone" width="676"]EPA-EFE/STRINGER EPA-EFE/STRINGER[/caption]

Povezane vesti - Gubitnik, pobednik, žena

Istakao je da svako ko odbija dijalog i ne želi da razgovara o temama o budućnosti, pravi grešku, kao i da to neće olakšati položaj Srba. Na to je, kako kaže Stefanović, upozoravao i predsednik Aleksandar Vučić kada je govorio da Srbija uvek mora da bude odgovorna i da se ponaša odgovornije, posvećenije od drugih.

Što se tiče posete specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela, Stefanović kaže da će se videti šta je moguće uraditi, jer za Srbiju je i dalje veoma važno da se takse na robu iz centralne Srbije i BiH ukinu.

[caption id="attachment_242535" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/HAYOUNG JEON EPA-EFE/HAYOUNG JEON[/caption]

Povezane vesti - Zeri: Ambasadori SAD i Nemačke odbili da slikaju sa Kurtijem ispred zastave Albanije

"To smo postavili kao važnu stvar za nastavak dijaloga. Ako ne poštujete međunarodne sporazume, Briselski sporazum, kako da verujemo da ćete bilo šta o čemu smo razgovarali poštovati i sprovesti”, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve