Vesti
15.08.2019. 16:54
Tanjug

STEFANOVIĆ: Snažne aktivnosti da KiM ne uđe u Interpol

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja snažne aktivnosti koje treba da spreče takozvano Kosovo da postane deo Interpola.

Stefanović je, odgovarajući na pitanje Tanjuga šta naša država preduzima da bi sprečila prijem, istakao da MUP, u saradnji sa drugim državnim organima, još od prethodne sednice Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, vodi kampanju i razgovara i sa predstavnicima zemljama koje su tada glasale za prijem takozvanog Kosova, ali i naravno sa državama koje su bile uzdržane ili protiv.

Povezane vesti - Dačić: Šta god da se desi za Prištinu su uvek Srbi krivi

"U razgovoru sa svima ukazujemo na činjenice i okolnosti koje bi mogle da dovedu do narušavanja policijskog integriteta Interpola ukoliko bi takozvano Kosovo postalo deo ove policijske organizacije. Ističemo i političke i pravne, kao i policijske razloge koji bi bili prekršeni, ukoliko kako bi se napravila ovakav vrsta presedana", istakao je Stefanović.

https://www.youtube.com/watch?v=y2HqJtLuJmc&feature=youtu.be

Kako objašnjava, pored politizacije Interpola, postoji i velika zabrinutost zbog jačanja kriminala na teritoriji Kosova i Metohije i moguće dostupnosti baze podataka Interpola kriminalcima i ljudima u čije ruke, poput terorista, ti podaci nikada ne bi smeli da dospeju.

Povezane vesti - Server: Prvo vlada, pa onda pokretanje dijaloga sa Prištinom

"Takođe, hoćemo da pokažemo i da poštujemo teritorijalni integritet naše zemlje, zatim Rezoluciju 1244 i druge norme Ujedinjenih nacija koje primenjuje Interpol. Naš zadatak i naš posao je da zajedno sa svim zemljama sveta poštujemo zakon, integritet Interpola, kao i da ne dozvolimo politizaciju ove policijske organizacije. Na taj način štitimo slobodu i bezbednost građana Republike Srbije, ali i drugih država sveta“, rekao je Stefanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve