Vesti
03.05.2023. 23:20
Beta

Od petka

Sindikat prosvetnih radnika stupa u štrajk

škola
Izvor: Shutterstock

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je da u petak stupaju u štrajk, nakon napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.

"Štrajk se organizuje radi ispunjenja sledećeg štrajkačkog zahteva: Obezbeđenje svim zaposlenima u prosveti poštovanja svoje ličnosti na radu, kao i rad na radnom mestu i u radnoj okolini na kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu", naveli su iz tog sindikata, pozivajući se na Ustav Srbije i Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu.

Oni su u dopisu ministarstvu prosvete naveli da u štrajk zaposlenih i potpunu obustavu rada stupaju članovi tog sindikata u petak, 5. maja u 8 časova.

"Zaposleni štrajk ispoljavaju prekidom rada i ostankom na radnim mestima, kao i okupljanjem u školi", navodi se u dopisu koji je potpisao predsednik sindikata Slobodan Brajković.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros u oružanom napadu učenika sedmog razreda u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni, a maloletni napadač je uhapšen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić govorio o najvećoj tragediji u savremenoj Srbiji i predložio mere
1

"Ne pamtimo veću tugu"

03.05.2023. 19:05

Vučić govorio o najvećoj tragediji u savremenoj Srbiji i predložio mere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zbog višestrukog ubistva u beogradskog osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve