Vesti
20.01.2023. 18:50
Beta

Raspisan tender

Koliko će koštati rekonstrukcija pešačke staze na Paliću

Palić
Izvor: Shutterstock

Preduzeće "Park Palić" raspisalo je tender za rekonstrukciju pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić, dužine 784 metara, u vrednosti od 21 milion dinara bez PDV-a, objavljeno je na portalu javnih nabavki.

Predviđena širina staze je 2,5 metara do od 3,5 metara, a biće obezbeđeni i uslovi za nesmetano kretanje lica sa posebnim potrebama.

Kako se navodi u dokumentaciji, konstrukcija trotora je asfalt koji je u relativno lošem stanju, sa velikim oštećenjima i promenljive širine, a usled atmosferskih uticaja se javljaju termičke pukotine i oštećenja.

Planirano je popločavanje staze klinker pločama u crvenoj boji sa oker bordurom i ivičnjakom, a u samu stazu implentirana je traka vodilja za osobe sa oštećenim vidom.

Istaknuto je da se vodilo računa o očuvanja postojećih staza sa nasleđenim širinama, u skladu sa karakteristikama pejzažnih i baroknih parkova i o uslovima zaštite i očuvanja staništa zaštićenih vrsta.

Duž obnovljenih i uređenih pešačkih staza, uz samu istočnu obalu jezera planirano je postavljanje urbanog mobilijara postavljanjem novih klupa i korpi za otpatke u delu od obale Lajoša Vermeša do Muškog štranda. Predviđeno je i postavljanje ili zamena stilskih klupa.

Uslovi za način izvođenja radova pribavljeni su od Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Subotice, kao i rešenje o uslovima zaštite prirode od Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Očuvanje nasleđa: Građani Apatina žele da obnove sinagogu
1

Jevrejski kulturni centar

24.11.2022. 20:10

Očuvanje nasleđa: Građani Apatina žele da obnove sinagogu

Inicijativa za obnovu sinagoge u Apatinu predstavljena je u Jevrejskom kulturnom centru u Beogradu a inicijatori projekta pretpostavljaju da će samo za otkup objekta i građevinsku rekonstrukciji biti potreban iznos od oko 200.000 evra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve