Vesti
12.10.2023. 10:30
Beta

Odlučeno

Suzana Grubješić stalni predstavnik Srbije pri Savetu Evrope

savet-evrope-2.jpg

Suzana Grubješić imenovana je za stalnog predstavnika Srbije pri Savetu Evrope u Strazburu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

 

Grubješić je imenovana za ambasadorku u najstarijoj međuvladinoj organizaciji u Evropi ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Suzana Grubješić je tokom karijere bila potpredsednik Centra za spoljnu politiku, generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji, a radila je i u Centru za međunarodne odnose i održivi razvoj i Institutu G17.

Bila je poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, obavljala je i funkciju potpredsednice Vlade za evropske integracije i radila je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija kao posebni savetnik za evropske integracije.

suzana grubješić, ATA
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Suzana Grubješić: Evropska unija je dostižna, ali ne tako blizu
Suzana Grubješić

Intervju

27.12.2021. 08:28

Suzana Grubješić: Evropska unija je dostižna, ali ne tako blizu

Otvaranjem klastera 4 Srbija je napravila veliki korak ka članstvu u „evropskoj porodici naroda”. S tim u vezi su i optimistične izjave nekolicine važnih poslenika Evropske komisije. Koliko smo danas istinski blizu Evropskoj uniji, razgovaramo sa gospođom Suzanom Grubješić, kredibilnom osobom za odgovore na tako važna pitanja.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve