Vesti
04.09.2020. 23:20
R. E. / Tanjug

"SVE SE UBRZAVA" Vučić: U ovom sporazumu nemamo čega da se stidimo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Za Srbiju je ovo veoma važan sporazum i nemamo čega da se stidimo, pogotovo kad se ima u vidu da su SAD zemlja koja je priznala kosovsku nezavisnost, ukazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ne da nemamo čega da se stidimo, već imamo razlog da se ponosimo. Videćete da ćemo se i u razgovorima sa nekim drugima pozivati na ovaj sporazum", rekao je Vučić.

On je dodao i da je njegov susret sa Trampom bio veoma srdačan, a da se Tramp interesovao za stopu nezaposlenosti u Srbiji, za nivo javnog duga, stanje ekonomije, te da je govorio o Fondu za razvoj, što je, kaže, za SAD važno, jer je to i ozbiljno političko sredstvo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Preneo je da su tim razgovorima prisustvovali i Majk Pens i Ron Džonson, Robert O''Brajen, Džared Kušner, Ričard Grenel.

"Govorio sam o Srbiji, kratko o istorijskim odnosima Srbije i Amerike, ali pre svega izrazio sam naše viđenje po pitanju odnosa Srbije i SAD. Ponovio sam poziv da poseti Srbiju i rekao da je za nas ovo veoma važno, da je ovo značajan sporazum. Mi nemamo čega da se stidimo", rekao je Vučić.

Na konstataciju da je pola sata pred sastanak vladala velika neizvesnost hoće li se delegacija Prištine pojaviti, jer je Alijansa za budućnost bila protiv tačke u vezi sa Gazivodama, Vučić je rekao da su svi iz prištinske delegacije videli juče sa kojom žestinom se suprotstavio tački 10, o međusobnom priznanju.

Povezane vesti - Netanjahu zahvalio Vučiću za premeštanje ambasade

"Videli smo i juče, jedna predstavnica iz Prištine, iz Ljimajeve partije, nikome ni ''dobar dan'' nije govorila, ni Amerikancima, ni nama. Čudan svet. Njihov ministar pravde Selimi bio je vrlo ljut oko Gazivoda i ''mini Šengena'' i verovatno je to direktno preneo i Haradinaju, kao i to sa kojom žestinom sam tražio na početku sastanka sa se izbaci tačka 10", rekao je Vučić.

Dodao je da se delegacija Srbije iznenadila kada je videla tu tačku, "samo što ih grom nije strefio", ali da su izneli svoje argumente pred američkim domaćinima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ an

"Amerikanci su bili fer, saslušali su nas i rekli - ''razumemo, nećete''. Ako prođe - prođe. Ovo nije prošlo", rekao je Vučić.

"Ovi dani nisu bili laki za nas, sve se ubrzava"

Vučić je nakon potpisivanja ekonomskog sporazuma sa Prištinom istakao da ovi dani nisu bili laki i da se sve ubrzava.

Povezane vesti - "I dalje velike razlike, ali sporazum je veliki korak"

Predsednik Srbije je u izjavi novinarima, rekao da srpska delegacija ima važne ekonomske razgovore iza sebe, i da sada slede teški razgovori u Briselu.

Najavio je da će se u Briselu na dnevnom redu naći ekonomske teme, ali i Zajednica srpskih opština.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve