TAČI I HOTI: Nećemo dozvoliti da se dijalog vodi na tehničkom nivou

TAČI I HOTI: Nećemo dozvoliti da se dijalog vodi na tehničkom nivou

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Predsednik Hašim Tači je nakon sastanka sa premijerom Avdulahom Hotijem rekao da je za Kosovo najvažnije da institucionalna saradnja bude efikasna i naglasio da dijalog sa Srbijom ni pod kojim uslovima ne treba svoditi na tehnički nivo, prenosi Kosovo online.

Tači je dodao da je podržao imenovanje Skendera Hisenija za koordinatora za dijalog sa Beogradom.

“Pozdravio sam imenovanje Hisenija za koordinatora. U interesu je da se ovaj dijalog održi, jer dijalogom i Kosovo može krenuti ka evropskoj perspektivi. Moramo da vodimo raspravu, moramo da se upoznamo i ni pod kojim uslovima ne spuštamo na tehnički nivo, jer to znači status kvo i poštovanje dnevnog reda Srbije. Dakle, mora se dogoditi uzajamno priznanje”, istakao je Tači.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Osim dijaloga, Tači je rekao da je razgovarano i situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa.

“Za uspeh u temama koje su u interesu zemlje i građana Kosova, mora postojati međuinstitucionalna saradnja. Razgovarali smo o pitanju kako bolje, lakše i brže prevazići situaciju sa kovidom-19. Svi moramo da sledimo preporuke eksperata da bismo prevazišli ovu fazu”, istakao je Tači.

Povezane vesti – Show must go on

Pored toga, Tači je naglasio da je bilo reči i o ekonomskim pitanjima, tačnije o ekonomskom paketu pomoći koji je počeo da se primenjuje.

EPA-EFE/MALTON DIBRA

EPA-EFE/MALTON DIBRA

Premijer Hoti je rekao da je Tačija informisao o detaljima sastanka u Briselu.

Povezane vesti – Blitzkrieg!

“Obavestio sam predsednika o sastanku, a danas ću izvestiti i Skupštinu. Osiguraćemo da dijalog ne propadne na tehničkom nivou, već da ima međusobno priznanje. Nadam se da ćemo u narednim mesecima završiti ovaj proces”, rekao je Hoti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar