TAČI NE IDE U SARAJEVO: “Ponižavajući poziv Dodika”

TAČI NE IDE U SARAJEVO: “Ponižavajući poziv Dodika”

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr


Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači odbio je da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u BiH, zbog toga što je, kako je naveo, poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.

“Uprkos volji i spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavujući poziv sadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine sprečio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Priština je uvek bila spremna za dobrosusedske odnose sa BiH i za uzajamno priznavanje.

“Ali, nažalost, naša volja se neprestano zloupotrebljava, kao što je to sada slučaj sa organizacijom SEECP iz Bosne i Hercegovine. Minimum koji Kosovo zahteva za učešće na takvim forumima jeste jednak tretman sa drugim zemljama učesnicama”, naveo je Tači.

Povezane vesti – Prištinski mediji: Amerika je pustila Haradinaja niz vodu?!

Kako prenosi RTK2, Tači smatra da je ponašanje BiH neprihvatljivo i paradoksalno, jer predstavnici te države potpuno primenjuju anti-evropske prakse, koje se, kako je naveo, “ne razlikuju od onih u Srbiji”.

“Takvim destruktivnim pristupom, regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi između zemalja zapadnog Balkana nemaju uslov koji je potreban za pristupanje Evropskoj uniji”, kaže on.

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar