TAČI SA VUČIĆEM I MAKRONOM: Kosovo spremno za nastavak dijaloga

TAČI SA VUČIĆEM I MAKRONOM: Kosovo spremno za nastavak dijaloga

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Predsednik Kosova Hašim Tači zvanično je potvrdio da se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na sastanku u Parizu na kojem je posredovao francuski predsednik Emanule Makron.

Kako je navedeno u saopštenju za medije pres službe Tačijevog kabineta, predsednik Kosova je na sastanku potvrdio da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom.

“U potrazi u potrazi za mirovnim sporazumom, koji će doneti obostrano priznanje i članstvo u Ujedinjenim nacijama, čime će se utrti put za razvoj na Kosovu i integracija u NATO i Evropsku uniju”, navodi se u saopštenju, a prenosi prištinska Koha ditore.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ranije da je sa predsednikom Makronom razgovorao o budućnosti Evrope i o tome šta u tom pogledu Srbija može da očekuje, kao i da ne dobija odgovor na pitanje da li EU može da garantuje Srbiji da će, ako reši problem Kosova i druge probleme, ući u EU 2025. godine.

REDSEDNISTVO SRBIJE

REDSEDNISTVO SRBIJE

Razgovor sa šefom francuske države Vučić je ocenio kao “srdačan, dobar, otvoren i prijateljski”, objasnivši da se prvi deo razgovora odnosio na budućnost Evrope i na ono šta Srbija može da očekuje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar