Vesti
28.05.2019. 14:37
Beta

Tači: Vučić dobro zna da ne može vojskom na Kosovo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije populistička i za unutrašnju upotrebu, kao i predsednik Srbije dobro zna da ne može vojskom da krene na Kosovo.

"Predsednik Srbije dobro zna da ne može da krene prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo i on je sam ubeđen u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i Bezbednosne snage Kosova su u stanju pripravnosti. Populističke izjave nisu pretnje za rat, već za unutrašnju upotrebu da se dobije što veća simpatija u Srbiji", kazao je Tači.

Tači je nakon sednice Saveza za nacionalnu bezbednost Kosova rekao da je u akciji kosovske policije na severu uhapšen i jedan Rus za kojeg je naveo da je bio "maskiran statusom diplomate" i da je imao za cilj da ometa policiju.

Zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je da akcije Policije Kosova imaju za cilj udarac mreži organizovanog kriminala, u koju su bili uključeni i neki policijski zvaničnici.

"Danas je policija Kosova imala akciju u nekim regionima, uključujući i opštine Zvečan, Zubin Potok, Severnu Mitrovicu, Južnu Mitrovicu, Srbicu i Glogovac. Akcija ima za cilj udarac mreži organizovanog kriminala u koji su bili uključeni i neki policijski zvaničnici", napisao je Ljimaj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve