Tači: Vučić dobro zna da ne može vojskom na Kosovo

Tači: Vučić dobro zna da ne može vojskom na Kosovo

BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/MO


Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podigne nivo borbene gotovosti Vojske Srbije populistička i za unutrašnju upotrebu, kao i predsednik Srbije dobro zna da ne može vojskom da krene na Kosovo.

“Predsednik Srbije dobro zna da ne može da krene prema Kosovu. To je nešto nemoguće i nezamislivo i on je sam ubeđen u to, ali za svaki slučaj institucije Kosova, uključujući i Bezbednosne snage Kosova su u stanju pripravnosti. Populističke izjave nisu pretnje za rat, već za unutrašnju upotrebu da se dobije što veća simpatija u Srbiji”, kazao je Tači.

Tači je nakon sednice Saveza za nacionalnu bezbednost Kosova rekao da je u akciji kosovske policije na severu uhapšen i jedan Rus za kojeg je naveo da je bio “maskiran statusom diplomate” i da je imao za cilj da ometa policiju.

Zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je da akcije Policije Kosova imaju za cilj udarac mreži organizovanog kriminala, u koju su bili uključeni i neki policijski zvaničnici.

“Danas je policija Kosova imala akciju u nekim regionima, uključujući i opštine Zvečan, Zubin Potok, Severnu Mitrovicu, Južnu Mitrovicu, Srbicu i Glogovac. Akcija ima za cilj udarac mreži organizovanog kriminala u koji su bili uključeni i neki policijski zvaničnici”, napisao je Ljimaj.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Luka

    Taci dobro zna da ako ih Srbija ne prizna od TZV njegove drzave nema ni D. Zna i da Srbija za priznanje trazi nesto i da je odluka na njemu. A mozda su to sto Taci i Haradinaj sa satrapima rade poslednji trzaju samrtnika koji vise nikome nisu potrebni.

+ Ostavite komentar