Vesti
08.10.2019. 18:28
R. E.

TAKSISTI NE ODUSTAJU: Od sledeće nedelje, cela Srbija će doći u Beograd

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Isto mesto, ista ruta, iste zatvorene ulice, manje više ista lica.. Ovako bi se ukratko mogao opisati novi protest taksista, održan sedmi dan zaredom.

Članovi beogradskih taksi udruženja i danas su se oko podneva okupili na četiri svima dobro poznate lokacije (Obrenovački put, Kumodraška, Blok 70 i bivša hala "Pionir") odakle su oko 13.15 krenuli uobičajenim trasama ka centru grada. Taksisti su se potom, kao i obično, okupili ispred Vlade.

Prisutnima se u jednom trenutku obratio i borac sa Košara, koji je takođe taksista.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

Za razliku od predhodnih dana, novosadski taksisti su, u znak solidarnosti sa kolegama iz Beograda, organizovali svoju protesnu vožnju.

Povezane vesti - VESIĆ O PROTESTIMA TAKSISTA: Prekinite blokadu, maltretirate građane

"Hoćemo da podržimo svoje kolege iz Beograda, jer ako ono što se dešava u Beogradu bude dozvoljeno, pitanje je dana kada će se to isto desiti i u Novom Sadu. Želimo da skrenemo pažnju na nerad državnih službi, odnosno na to što je dozvoljen nelegalan prevoz putnika", rekao je za Tanjug predsednik Ugovorne privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

Njihov protest bio je najava za ono o čemu je Boško Vukojević, jedan od lidera taksista koji protestvuju, govorio obraćajući se prisutnima.

"Došli smo jer nam se smrklo, ali se nadam da će nama svanuti i pući ta zora iza nas. Od sledeće nedelje, cela Srbija će doći u Beograd ", istakao je Vukojević nakon čega su taksisti otpevali pesmu "Pukni zoro".

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve