Vesti
07.10.2019. 15:26
R. E.

VESIĆ O PROTESTIMA TAKSISTA: Prekinite blokadu, maltretirate građane

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Grad Beograd nema nikakav uticaj na odvijanje saobraćaja i kao zamenik gradonačelnika mogu samo da apelujem i tražim od taksista da prekinu sa blokadama jer to ometa građane Beograda u normalnom funkcionisanju, rekao je Goran Vesić gostujući na TV "Prva".

Vesić je istakao da taksisti protestima i blokadom maltretiraju građane, koji nisu odgovorni za njihove probleme.
U razgovoru Prvu televiziju, Vesić je rekao da većina zahteva taksista, koji se tiču poštovanjem zakona, jesu prihvatljivi ali da ništa ne može da opravda blokadu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Toskić

Zamenik gradonačelnika je takođe istakao da grad Beograd nema nema prava da sprečava bilo čiji štrajk, ali da beogradske vlasti apeluju na taksiste da ne maltretiraju građane. Vesić je istakao da kompanija CarGo "nije klasičan divlji prevoz"  i da zakon nije dovoljno precizan, jer pre samo godinu dana i nije postojao taksi prevoz preko aplikacije.

Povezane vesti - PROTEST TAKSISTA I DOLAZAK ERDOGANA: Očekuje se saobraćajni kolaps

"Obaveza grada je da se bavimo divljim taksistima i mi smo ih, maltene, suzbili. Oduzimamo vozila i podnosimo prijave. Ali postoji razlika između CarGo i divljih taksista", rekao je on i dodao da CarGo vozila nemaju oznaku i da inspektori ne mogu uvek tako lako da ih prepoznaju. Zamenik gradonačelnika je istakao da je dužnost grada samo da odlučuje koliko će taksista biti u Beogradu.

"Zakon o načinu na koji se obavlja taksi-prevoz ne donosi Grad Beograd, već Narodna skupština Republike Srbije. Tim zakonom jasno je definisano kako se obavlja taksi-prevoz u našoj zemlji, dok je Grad taj koji odlučuje koliko će taksista biti u Beogradu i to je nešto što se radi od početka 2000. godine. Radi se analiza u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom, koji svake godine definiše broj koji je potreban za normalno funkcionisanje taksi-prevoza u Beogradu", rekao je Vesić.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve