Vesti
07.07.2021. 16:30
Tanjug

"Pratimo situaciju"

Tiodorović: Treća doza da, kada - zavisi od rezultata studija

Pelemiš i Tiodorović
Izvor: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Da će biti treće doze, to je sigurnio, ali kada će se to dogoditi, zavisi od rezultata studija koje se sprovode u svetu, izjavio je epidemiolog i član Križnog štaba prof.dr Branisalv Tiodorović.

"Mi svakako pratimo kako one napreduju, kao i preporuke SZO. S druge strane, sve zanima da li će se mešati vakcine. To takođe u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo, jer ne postoji zvaničan stav o tome, ali tako nešto je svakako moguće", rekao je Tiodorović za Blic.

Kako kaže, svi pričaju o mešanju vakcina, ali niko nije doneo konačnu odluku o tome kada će biti treće doze i da li će biti drugačija vakcina od one prethodne dve koje su primili.

"Činjenica je da svi razmisljaju o tome da kombinuju, jer imunolozi kažu da su bolji odgovori kada se kombinuju doze, ali to su sve razmatranja i ništa nije zvanično. Studije se rade u svetu, znam da se razmatra kombinacija Fajzer i Astra Zeneke. U Rusiji se takođe razmatraju kombinacije, ali opet to niko nije zvanično objavio," rekao je Tiodorović.

On je dodao da je moguce da će krajem godine biti vakcinacije trećom dozom za one koji su primili u januaru, mada, prema njegovoj proceni, treća doza će se ipak davati tek početkom naredne godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tiodorović: Indijski soj sigurno stiže u Srbiju
Branislav Tiodorović i Predrag Kon

"Treba se vakcinisati"

07.06.2021. 21:15

Tiodorović: Indijski soj sigurno stiže u Srbiju

Epidemiolog Branislav Tiodorović upozorio je danas da će indijski soj korona virusa sigurno stići i u Srbiju i ukazao na važnost ubrzane vakcinacije i postepenog popuštanja mera.
Close
Vremenska prognoza
mist
9°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve