“TREBA NAM JAKA VLADA” Vučić: Slede veliki pritisci zbog KiM

“TREBA NAM JAKA VLADA” Vučić: Slede veliki pritisci zbog KiM

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


PredsednikAleksandar Vučić izjavio je da očkuje velike pritiske po pitanju rešavanja kosovskog problema, te da je važno da Srbija, posle izbora, dobije snažnu vladu.

“Ali, da će biti lako za Srbiju – neće”, dodao je Vučić, ali je ponovio da će u tom procesu i Srbija morati da se pita.

Povezane vesti – “Moraće i Srbija nešto da se pita”

“Nemamo primedbe na razgovore koje smo imali u EU, kao i u razgovorima sa Grenelom. Uvek sam se na miran način trudio da dobijemo što više. Ako stanu sa zahtevima za prijem u Interpol i u drugim organizacijama i mi ćemo stati sa kampanjom promene stava zemalja o priznanju Kosova”, rekao je Vučić.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

On je dodao da je Hašim Tači sve ovo izveo uz nedvosmislenu podršku SAD i da će njegov stav biti da pristaje na razgovore samo tamo gde su Amerikanci učesnici.

Ne razume, kaže, kako bi to Priština da bude na EU putu, a ne želi, kako je Tači izjavio, da razgovara sa evropskim predstavnicima.

Za razliku od nas, kojima ništa nije dozovljeno, njima je, međutim, sve dozvoljeno, rekao je Vučić.

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Ipak, podseća da je Beograd, zahvaljujući pametnoj politici, pitanje Kosova i Metohije vratio za pregovarački sto, čuvajući mir na KiM, a ekonomski razvijajući Srbiju.

Vučić je naveo da ne želi da se bavi unutrašnjim odnosima u albanskoj političkoj zajednici, jer je to njihova stvar, dok je za Beograd važno da Srbi sa KiM dobiju određene garancije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar