U bolnicama danas 10 odsto više pacijenata nego juče

U bolnicama danas 10 odsto više pacijenata nego juče

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON


Direktor KBC “Zemun” Dragoš Stojanović izjavio je da je optimističan da će se broj zaraženih smanjivati u narednom periodu, zbog odgovornosti građana koji nose maske i drže distancu, ali je i oprezan kada to kaže jer je već danas do 15 časova u bolnicama 10 odsto više pacijenata nego juče.

Na konferenciji za medije, Stojanović je rekao da se vizite u bolnicama rade tri puta dnevno i dodao da je jutros u 8 časova, tokom prve vizite, bilo oslobođeno 10 kreveta u kovid bolnicama u Beogradu.

Povezane vesti – U Srbiji 383 novoobolelih, preminulo 13 osoba

“U 15 časova, kada je bila druga vizita, napravili smo još 20 slobodnih mesta, nadam se da ćemo danas u 19 sati osloboditi još toliko kreveta. To znači da ćemo, nadam se, danas osloboditi 50 mesta, ali se bojim da ćemo imati, prema dinamici dolazaka pacijenat u toku dana najmanje 60 prijema”, rekao je Stojanović.

EPA-EFE/FAROOQ KHAN

EPA-EFE/FAROOQ KHAN

Zbog toga je apelovao na gađane da poštuju mere prevencije, kako bi se sačuvao naš zdravstveni sistem, jer je sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom i zahtevaju bolničko lečenje.

Najavio je da je dogovoreno da se u narednom periodu otvore nove kovid bolnica kako u Beogradu, tako i u ostalim delovima Srbije.

Povezane vesti – JOŠ 150 KREVETA: Užice dobija novu kovid bolnicu

Imunolog Srđa Janković kaže da je naša zemlja izašla iz nepovoljne epidemiološke situacije, ali da moramo biti veoma oprezni jer epidemija još uvek ne jenjava.

“U ovom trenutku postoji i opravdana bojazan da stvari mogu da se pogoršaju i velika nada da možemo da sprečimo da se pogoršaju, ako dosledno sprovedemo ove mere”, zaključio je Janković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar