Vesti
17.06.2020. 13:27
Tanjug

U Budvi uhapšen nedavno smenjeni predsednik opštine i nekoliko funkcionera

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Policija je jutros privela nedavno smenjenog predsednika opštine Budva Marka Carevića i smenjenog predsednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića. Carevića i Radovića je nedavno smenila nova većina okupljena oko Demokratske partije socijalista (DPS).

RTV Budva je prenela da su osim Carevića i Radovića privedeni i menadžer Opštine Milo Božović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, šef Kabineta predsednika Opštine Nikola Jovanović, kao i Carevićev brat i sin.

Naveli su i da je policija odbornika opoziciong DF-a Đorđija Vujovića iznela iz zgrade i takođe uhapsila.

Pre hapšenja, policija je, dodaju, pokušala da u zgradu Opštine uvede Upravnu inspekciju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Policija je upotrebila hemijska sredstva, a polomljena su i stakla na zgradi Opštine", prenosi RTV Budva.

Rano jutros građani Budve okupili su se oko zgrade opštine Budva, zajedno sa opštinskim funkcionerima, nakon što je u Budvu došlo nekoliko policijskih kombija koji su opkolili opštinsku zgradu.

Policijski kordoni opkolili su zgradu opštine sa svih strana, navodi ovaj lokalni mediji.

Demokratski front Budve saopštio je sinoć da je Marko Carević podneo krivičnu prijavu protiv pet osoba, zbog pokušaja izvršne vlasti da “prisilom pogazi demokratiju u Budvi”.

Inspektori Ministarstva javne uprave obavili su vanredni nadzor u službenim prostorijama Skupštine opštine Budva i Opštine na inicijativu vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića.

Njih dvoje su ranije tražili da im se obezbede tehnički i drugi uslovi neophodni za vršenje poslova i radnih zadataka na osnovu odluka o vršenju funkcija koje je nova većina u budvanskom parlamentu izglasala 11 juna.

Povezane vesti - RECIKLAŽA 90-IH: Šta pokušava Milo Đukanović?

Upravni inspektori, kako se navodi u rešenju u koje je TVCG imala uvid, konstatovali su da novoizabranim čelnicima Opštine nije dozvoljeno korišćenje službenih prostorija i pečata i naložili da se Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč omogući redovan rad u cilju nesmetanog funkcionisanja lokalne uprave.

Krsto Radović je, kako su preneli mediji, sprečio Upravnu inspekciju da zavede promenu na čelnim pozicijama u budvanskoj opštini, a u prostorijama se okupilo više pristalica Demokrata I Demokratskog fronta.

Carević je, preneo je portal RTCG, juros kazao da je na sceni “okupacija Budve”, koja se ne pamti.

Carević, naime, insistira da je za poslednje događaje u Budvi nadležan Upravni sud.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve