Vesti
10.09.2021. 12:28
Tanjug

Treći model nastave

U ovih 40 opština učenici srednjih škola prelaze na online nastavu

skola.jpg

Od ponedeljka, 13. septembra treći, onlajn model nastave uvodi se u srednjim školama u 40 opština Srbije, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se treći model uvodi u svim srednjim školama na teritorijama opština Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Rekovac,Preševo, Novi Pazar, Bojnik, Veliko Gradište, Žabari, Boljevac, Zaječar, Knjaževac, Bajina Bašta, Prijepolje, Čajetina.

Novi model uvodi se i u opštinama Alibunar, Ljig, Bogatić, Ivanjica, Lučani, Doljevac, Niš, Bela Palanka, Vranje, Kraljevo, Raška, Tutin, Nova Crnja, Aranđelovac, Knić, Kragujevac i Topola.

U istim lokalnim samoupravama u sedmom i osmom razredu osnovne škole primenjivaće se drugi, kombinovani model.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama.

skola-ucionica.png
skola-ucionica.png

Tim je, zbog dominantne transmisije delta varijante korona virusa, koja mozeze izazvati oboljenje i kod osoba koje su preležale bolest i kod vakcinisanih osoba, doneo odluku o da je neophodna upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući osobe potpuno vakcinisane protiv Covida-19 i osobe koje su preležale bolest.

Tim preporučuje upotrebu zaštitnih maski za sve učenike, sve vreme boravka u školi.

Izuzetno, kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku zbog kontraindikacija, koje su potvrđene stručnim mišljenjem lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine, potrebno je organizovati rad tako da ovaj učenik boravi u školskom prostoru bez maske, pri čemu je potrebno povećati fizičku distancu sa drugim učenicima i zaposlenima i pojačati primenu svih mera zaštite, kaže se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Delta soj korona virusa ima nešto drugačije simptome
grip, korona, temperatura, nazeb

Shvatite ovo ozbiljno

05.07.2021. 11:30

Delta soj korona virusa ima nešto drugačije simptome

Epidemiolog i član Krizbog staba, Branislav Tiodorović, izjavio je da ne treba zaboraviti da mere protiv korona virusa nisu ukinute i da je preporuka da se maske nose u zatvorenom, a da na otvorenom to nije neophodno, ali treba držati distancu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve