Vesti
13.09.2022. 13:26
Beta

Aleksandar Vučić

"U ovom trenutku imamo više zemalja koje ne priznaju, nego koje priznaju Kosovo"

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih 15 dana još jedna zemlja povući priznanje nezavisnosti Kosova.

On je u Skupštini Srbije rekao da je u toku borba na svim diplomatskim i političkim frontovima za očuvanje nacionalnih i državnih interesa, zbog toga što Priština pokušava da primeni princip jednostranosti i da udje u medjunarodne organizavije.

Rezultat je, kaže, da je u kratkom roku došlo do novih povlačenja priznanja Kosova, a on očekuje u narednih 15 dana i osmu državu koja će povući pruznanje.

"Svih tih osam papira stoji u Ministarstvu spoljnih poslova, a ja imam kopije. Čekamo trenutak kada ćemo da ih pokažemo", naveo je Vučić i dodao da u ovom trenutku "imamo više zemalja koje ne priznaju, nego koje priznaju Kosovo".
 

Na početku rasprave nakon predsednikovog govora, nastavljen je nesporazum sa samog početka sednice jer nekoliko poslanika grupe "Moramo -Zajedno" nije želelo da sedne, tvrdeći da im nije omogućeno da sede na mestima kako je ranije dogovoreno, pa su ostali da stoje.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić rekao je da danas nije prilika za takvu vrstu rasprave, naročito što sednici prisustvuju predstavnici Srba sa Kosova.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: EU u Srbiji nepopularna, nadam se da ćemo to moći da promenimo
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije

12.09.2022. 22:05

Vučić: EU u Srbiji nepopularna, nadam se da ćemo to moći da promenimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Brdu kod Kranja da Evropska unija među građanima Srbije nije popularna i izrazio nadu da se to u narednom periodu može promeniti.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve