“U VAŠINGTONU 3. I 4. SEPTEMBRA” Vučić: Brine me šta će biti tema razgovora

“U VAŠINGTONU 3. I 4. SEPTEMBRA” Vučić: Brine me šta će biti tema razgovora

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga brine tema razgovora u Vašingtonu i Briselu, pitanje Kosova i Metohije.

Vučić je konstatovao da će svi platiti veliku cenu kao posledicu pandemije korona virusa, a na pitanje koju će cenu plaiti Srbija i brine li ga kako će izgledati jesen, odgovorio:

“Najviše me brine ono što će biti tema razgovora u Vašingtonu i Briselu, po pitanju Kosova i Metohije”, rekao je Vučić za TV Prva.

Vučić je takođe saopštio i da  će planirani razgovori o Kosovu u Vašingtonu biti održani 3.i 4.septembra.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Vučić je istakao da su razgovori odloženi zbog mogućnosti da, ukoliko se postigne “nešto”, pojavi i predsednik SAD Donald Tramp.

Povezane vesti – Besa u Beloj kući

On je istakao da je spreman, pripremljen, te da se ceo život bori, i da od kada je postao premijer, a potom predsednik države zna šta može da se očekuje na takvim razgovorima.

“Ne idete tamo na piknik i lake razgovore, o čemu god da razgovaramo. Kada pričamo o ekonomiji znam da neće Albanci da razgovaraju o tome. Oni uopšte nisu zainteresovani za ekonomske razgovore”, kazao je on.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vučić je istakao da Srbiji nije problem da priča o bilo čemu, ali da se postavlja pitanje “šta možete da ponudite”.

“To da priznamo nezavisnost Kosova, a da za to dobijemo podršku za evroatlantske integracije, ajde izađite sa nečim što je ozbiljnije i o čemu možemo da razgovaramo”, poručio je on.

Rekao je da je izaslanik predsednika Trampa Ričard Grenel imao dobre ideje.

Povezane vesti – Show must go on

Ukazao je da predsednik Tram ima bolju politiku prema Srbiji nego prethodne adminsitracije i da se sa više poštovanja ne odnosi prema Srbiji.

“Takozvane pregovore o svim ključnim pitanjima za postizanje onoga što smo pre deset godina započeli o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa, a ne priznanju, međutim vodimo pod okriljem Brisela.

Ovo u Vašingtonu mora biti nešto drugo. Verujem i nadam se da će biti ekonomske teme”, kazao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar