Vesti
26.05.2021. 10:24
R.E.

Dobra vest

Ukida se roming između Srbije i Grčke

Telefon, more, plaža
Izvor: Shutterstock

Za građane Srbije ukida se plaćanje rominga u Grčkoj, kao i plaćanje tarife za inostranstvo, najavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

"Radi se o sporazumu kojim se ukida plaćanje rominga, odnosno, građani više neće plaćati cenu rominga koja je postojala do sada, nego će u Grčkoj imati iste cene kao u domaćem saobraćaju'', rekla je Matić za TV Pink i dodala da 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana.

"To znači da u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Albaniji nećemo plaćati roming, nego će u ovim zemljama važiti cene iz paketa kao u domaćem saobraćaju, a njima se pridružuje i Grčka'', rekla je Matić.

Ministarka je rekla da su pregovori Srbije i Grčke o ukidanju rominga trajali godinu i po dana i da je prošle godine postignut načelni dogovor, ali da je konačni sporazum postignut tokom nedavne posete premijerke Ane Brnabić Atini.

"Premijerka je u razgovoru sa grčkim premijerom definitivno dogovorila ukidanje plaćanja rominga'', rekla je Matić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU će omogućiti ulazak vakcinisanih putnika i iz trećih zemalja
korona pasoš, putovanje, pasoš

Dobra vest

19.05.2021. 15:16

EU će omogućiti ulazak vakcinisanih putnika i iz trećih zemalja

Ambasadori zemalja članica Evropske unije podržali su preporuku Evropske komisije da se omogući ulazak u EU putnicima iz trećih zemalja koji su primili potrebne doze vakcina protiv kovida-19 odobrene na evropskom nivou.
Close
Vremenska prognoza
fog
16°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve