Vesti
22.02.2023. 20:53
Beta

Aleksandar Vučić

"Ukrajina je prijateljska zemlja Srbiji, ali nismo neprijatelji Rusije"

Aleksadnar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je u Beogradu da je Ukrajina prijateljska zemlja Srbiji koja se solidariše s ukrajinskim narodom.

Posle otvaranja 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, Vučić je novinarima rekao da "ne vidi šta je problem" u ponašanju Srbije prema Ukrajini, osim što ona, "za razliku od svih drugih, ne želi da pokazuje neprijateljsko ponašanje i delovanje ni prema Rusiji".

"Ukrajina je nama prijateljska zemlja, nemamo ništa protiv Ukrajine, naprotiv, solidarišemo se s narodom Ukrajine. Mi želimo mir - izvinjavam se svima što želimo mir - ali to je bila politika Srbije i to će ostati politika Srbije", kazao je Vučić.
 

Upitan da li je u poslednjih godinu dana, otkako je Rusija napala Ukrajinu, razgovarao s nekim ukrajinskim zvaničnikom i kojim, Vučić je rekao da jeste, s premijerom Denisom Šmigaljem i šefom diplomatije Dmitrom Kulebom i dodao da "ne zna s kim bi još mogao da razgovara".

Rekao je da je razgovarao i s ambasadorom Ukrajine u Beogradu, posetio ukrajinske izbeglice u Vranju, a da je Srbija Ukrajini "isporučia višestruku pomoć - i u lekovima i u ambulantnim vozilima i na sve druge načine".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o mnogo jačoj srpskoj vojsci i specijalnim jedinicama
1

Sajam naoružanja Abu Dabi

20.02.2023. 12:14

Vučić o mnogo jačoj srpskoj vojsci i specijalnim jedinicama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "Vojska Srbije mora da bude mnogo jača" nego što je danas iako je "neuporedivo snažnija nego što je bila".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve