“USTAV JE JASAN” Hoti: Nema dileme, ja vodim dijalog

“USTAV JE JASAN” Hoti: Nema dileme, ja vodim dijalog

EPA/VALDRIN XHEMAJ


Premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je nakon prvog sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem od kako je izabran za premijera da nema dileme da će on voditi dijalog sa Beogradom, ali i da je pozvao Tačija na saradnju i koordinaciju, prenosi Koha.

“Ova pitanja se ne postavljaju, Ustav je jasan. Ustavna presuda je takođe jasna. Imamo odvojene uloge, ali je važno da budu zajedno koordinirane”, rekao je Hoti, prenosi Kosovo online.

On je rekao da je u razgovoru sa Tačijem pozvao na koordinaciju i saradnju.

Povezane vesti – Čovek s platformom

“Danas sam predsedniku predstavio okvir za dijalog i tražio da bude u potpunosti koordiniran, jer to nije samo proces ove vlade, već pripada svim političkim strankama i građanima Kosova. Rekao sam da moramo stvoriti široki konsenzus sa svim političkim snagama o tom važnom procesu. Nakon 30 godina, nalazimo se na mestu gde moramo da konsolidujemo Kosovo”, dodao je Hoti.

 EPA/VALDRIN XHEMAJ

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Kako je rekao objavljena je platforma za dijalog posle na okruglom stolu u organizaciji Kosovske alkadamije nauka i umetnosti, te da ju je predstavio predsedniku i zamolio ga da budu u potpunoj koordinaciji.

Povezane vesti – Avdulah Hoti – Naslednik ili marioneta?

“Lajčak sutra dolazi u Prištinu. Imao sam komunikaciju s njim protekle nedelje. Polako se stav svih institucija prema procesu dijaloga ujedinjuje”, ocenio je kosovski premijer.

Dodao je i da očekuje da će se u sredu sastati sa predstavnicima civilnog društva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar