Vesti
28.05.2024. 16:30
R.E.

Ustavni sud

Kosovu odbijeno članstvo u OVOJ evropskoj ustanovi

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Zahtev ustavnog suda Kosova za prijem u članstvo Konferencije evropskih ustavnih sudova odbijen je zato što nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu prisutnih članova na Krugu predsednika Konferencije, saopšteno je danas iz Ustavnog suda Srbije.

Kako se navodi, ustavni sud Kosova podneo je zahtev na sastanku Kruga predsednika, koji čine predsednici svih evropskih ustavnih sudova članova Konferencije.

Sastanak Kruga predsednika održan je 22. i 23. maja, a Ustavni sud Srbije predstavljala je predsednica suda Snežana Marković. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih 35 ustavnih sudova članova Konferencije.

Opšta tema XIX Kongresa bila je ''Oblici i granice uzdržanosti u odlučivanju: primeri ustavnih sudova'', pri čemu su osnove za diskusiju na Kongresu bili odgovori ustavnih sudova na upitnik koji je ranije pripremljen i dostavljen svim ustavnim sudovima članovima.

Organizator sastanka Kruga predsednika i Kongresa Konferencije evropskih ustavnih sudova je Ustavni sud Moldavije, koji je i predsedavao konferencijom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve